Vloerverwarming met slechts 27 mm opbouwhoogte

“Vloerverwarming in oude gebouwen – eenvoudig en comfortabel”. Renovatie van een appartement van 55 m² met een bouwhoogte van slechts 27 mm

Beginsituatie van het project

In een condominium zijn de keuken, studeerkamer en woonkamer omgebouwd tot een open woonruimte. Bij deze renovatie moet ook vloerverwarming worden aangelegd om het comfort te verhogen. Omdat de plafondhoogte beperkt was vanwege het bouwjaar van het pand en een stap naar de rest van het appartement moest worden vermeden, moest er een zo dun mogelijk systeem worden gebruikt. Daarom is gekozen voor het gebruik van het IDEAL TOP EPS 15 gipsplaat vloerverwarmingssysteem in combinatie met de CF PRO 12 warmtegeleidende droge dekvloer.

IDEAL TOP EPS 15 en CF PRO 12 – de 27 mm combinatieoplossing

In combinatie resulteert deze combinatie in een verwarmde vloerconstructie van slechts 27 mm hoog. Zelfs met deze dunne structuur is nog steeds 15 mm thermische isolatie inbegrepen, die ervoor zorgt dat de warmteafgifte in de kamer wordt afgegeven, de warmte de oude dekvloer hieronder niet opwarmt en dus de energie-efficiëntie van de verwarming verhoogt.

Door de lage inbouwhoogte is het systeem in principe bijzonder geschikt voor renovatie. De in de fabriek op de isolatie verlijmde aluminiumplaten zorgen voor een snelle en gelijkmatige kamerwarmte, zelfs bij lage watertemperaturen. In combinatie met de slechts 12 mm dunne CF PRO 12, ontplooit IDEAL TOP EPS 15 zijn volledige potentieel als snel instelbare vloerverwarming en zorgt voor een zeer snelle verwarming en koeling. Een bijzonder comfort voor de bewoners.

Van kale vloer tot comfortverwarming

Als basis voor de installatie werd eerst een egalisatiemassa van enkele millimeters dik aangebracht om de oneffenheden van de oude vloer te egaliseren. In de tweede stap werden de systeemelementen gelegd. Omdat het systeem uit slechts enkele componenten bestaat en de buisafstanden in de systeemonderdelen vooraf zijn gedefinieerd, was een eenvoudige, snelle installatie mogelijk.

Direct daarna begon de plaatsing van de enige dunne dekvloer van 12 mm. De elementen van cementvezel zijn trapsgewijs aan elkaar gelijmd, zodat op het verwarmingssysteem een ​​zwevende lastverdeelplaat ontstaat. De definitieve designvloer kon dan na 24 uur worden gestart, waarbij elke andere vloer mogelijk zou zijn geweest.

De overgang tussen de nieuwe vloer en de rest van de woonruimte is gerealiseerd met een dunne overgangsrail, een opstap was niet nodig dankzij de lage inbouwhoogte.

image_pdfimage_print