Droogbouw vloerverwarming voor 120 x 120 cm tegels

In 2015 bracht Heatnet reeds de betonvezelversterkte COMPACT FLOOR EXPERT 20 als een zware droge dekvloer over droogbouw vloerverwarmingssystemen.
Deze droge dekvloer is geschikt voor tegels met groot formaat. De vraag naar systemen geschikt voor grotere tegelformaten is in een stijgende lijn.

Tot dan toe waren droogbouw vloerverwarmingssystemen meestal alleen toe te passen in combinatie met gipsvezelvloerelementen. Daardoor was men zeer beperkt in de toe te passen tegelformaten. Met COMPACT FLOOR EXPERT 20 werd het al mogelijk om op een eenvoudige manier tegelformaten te gebruiken tot 120 x 120 cm.

Vloerverwarming beter maken is een centrale taak van Compact Floor, onderdeel van het Duitse MFH (Modern Floor Heating). De ontwikkelingen om nog meer tegemoet te komen aan de vraag vanuit de markt (dunnere systemen) hebben geleid tot een nog dunnere versie van het Expert-systeem: COMPACT FLOOR EXPERT 15.

Dit is een systeem gebaseerd op een zware mineraalplaat met
geoptimaliseerde buig- en treksterkte.
Net als zijn voorganger, is over het COMPACT FLOOR EXPERT 15 systeem geschikt voor praktisch elke vloerbedekking, zoals natuursteen, plavuizen, hout, keramiek, tapijt of PVC.

COMPACT FLOOR EXPERT 15 is geschikt voor groot formaat tegels, van maximaal 120 x 120 cm. Daarnaast voor tegels met een zijdenverhouding zoals 4:1, 5:1 of 6:1 (bijvoorbeeld tegels met een houten vloerplaat-look)


COMPACT FLOOR EXPERT 15 kan veilig worden gebruikt. Bovendien:
de oppervlakte van CF EXPERT 15 is voorzien van een nieuwe hechtconstructie om de hechtingswaarden van de lijmsystemen te optimaliseren

Hoewel de dikte van de plaat met 25% is verminderd blijft CF EXPERT 15 voldoen aan de eisen voor toepassingen tot 5,0 kN/m² oppervlaktebelasting, in combinatie met de droogbouw verwarmingselementen zoals Heatnet deze van de Duitse fabrikant MFH aanbiedt (EPS30, NEO20)

Deze toepassing is geschikt voor plaatsing in woon-, kantoor- en bedrijfsgebouwen, zowel als in eengezins- en appartementsgebouwen, kantoorgebouwen, opslagplaatsen, kinderdagverblijven of kerken.

Het totale systeem voorzien van CF EXPERT 15 biedt door verdere vermindering van de massa een snelle reactie op de warmtevraag in de ruimte waar het systeem is aangelegd. Daardoor is het systeem energiebesparend en werkt het al comfortabel bij een lage watertemperatuur van slechts 35° C. Het droogbouwsysteem voorzien van CF EXPERT15 werkt optimaal en energiebesparend in combinatie met een warmtepomp.

image_pdfimage_print