“E-NERGY CARBON”: nieuwe dunne oppervlakteverwarming voor plafonds, wanden en vloeren

“E-NERGY CARBON” is een holistische systeemoplossing voor tal van mogelijke toepassingen.

Een badkamer met wastafel, ligbad en douche.
Bron: mfh systems
In de badkamer als comfortverwarming wordt “E-NERGY CARBON” gebruikt als oppervlakteverwarming, onzichtbare handdoekradiatoren of direct in natte ruimtes als douchewandverwarming.

De mogelijke toepassingen van de nieuwe “E-NERGY CARBON” oppervlakteverwarming variëren van gebouwbescherming als muurontvochtiging tot meer comfort als temperatuurregeling in bad en douche tot volledige verwarming bij renovaties van individuele kamers of zelfs in nieuwbouw van energiezuinige huizen.

Snelle reactie voor verwarming met een druk op de knop

“E-NERGY CARBON” kan worden gebruikt voor nieuwbouw en renovatie. Het systeem werkt als een snel reagerende vraagverwarmer die kamer voor kamer kan worden bediend en geregeld. Hierdoor kunnen renovaties sneller en goedkoper worden uitgevoerd. Of het nu gaat om plafond, wand of vloer: de in het onderdeel geïntegreerde stralingsverwarming is comfortabel, onzichtbaar en energiebesparend.

De basis van de systeemtechnologie is de 0,4 mm dunne verwarmingsfolie “CARBON”, die door geoptimaliseerde voedingen met 36 V Safety Extra Low Voltage (SELV) wordt aangedreven. De warmte wordt direct over het gehele oppervlak verdeeld en zorgt voor een snelle verwarming en dus voor een efficiënte werking.

Blik in een appartement met een open plattegrond.
Bron: mfh systems
verwarmingsfolies creëren ruimte op het plafond, de wand en de vloer zonder ruimte te verspillen.

Nieuwe mogelijkheden door innovatieve verwarmingsfolie

Er zijn in principe twee productvarianten beschikbaar voor de verwarmingsfolies met “E-NERGY CARBON FLEECE” en “CARBON PET”. “E-NERGY CARBON FLEECE” is diffuus, vliesgelamineerd en geoptimaliseerd in termen van hechting door een vlakke perforatie, omdat de wand- of plafondvuller waarin de folie wordt ingebracht door de perforatie kan drukken en een veilige verbinding met de ondergrond kan creëren. Op dezelfde manier kan de verwarmingsfolie ook als vloerverwarming worden gebruiktingebed in de tegellijm onder de tegelbekleding. Dit maakt “E-NERGY CARBON FLEECE” de ideale aanvulling op de badkamer en zorgt voor een hoog comfortniveau, bijv. B. direct in de natte ruimte als douchewandverwarming of als onzichtbare handdoekradiator. Deze eigenschappen hebben ertoe bijgedragen dat “E-NERGY CARBON FLEECE” onlangs de PlusX Award ontving.

Het mechanisch versterkte “CARBON PET” is ontwikkeld om zwevend onder laminaat en parket te leggen.

Bron: mfh systems
Eén systeemtechniek – vele toepassingsmogelijkheden. Verwarmingsfolies “E-NERGY CARBON”, powerpacks en bedieningselementen inclusief app-functie voor Smart Home.

Het hart van het systeem: de eigen voedingen van het systeem

De verwarmingsfolie kan zijn prestatie niet ontwikkelen zonder het hart van het systeem: de voedingen “E-NERGY CARBON”. De zelfontwikkelde voedingen van de serie “BASIC TT” zijn ringkerntransformatoren met geïntegreerde inschakelstroombegrenzers, secundaire beveiliging van de verwarmingscircuits en een hoog rendement tot 97%. Af fabriek gemonteerd in een hoogwaardige plaatstalen behuizing, zijn de voedingen geschikt voor opbouw- en inbouwmontage.

Volledige controle via de bediening met de app

De derde kerncomponent van het systeem is het regelsysteem met kamertemperatuursensoren die optimaal op het totale systeem zijn afgestemd. Met de intuïtief bedienbare kamerthermostaat “E-NERGY WIFI” is natuurlijk ook een oplossing inclusief app beschikbaar zodat de verwarming altijd en overal ingeschakeld kan worden.

image_pdfimage_print