WAT IS LUCHTUNIT?

ADEM MET LUCHTUNIT

tot 50%

ENERGIEBESPARING VOOR VERWARMING

tot 98%

WARMTETERUGWINNING

vanaf 15dB(A)

ZEER STILLE WERKING

AIRUNIT is het antwoord op de steeds toenemende eisen op het gebied van luchtkwaliteit en binnen hygiëne. Huizen worden veelal luchtdicht gebouwd om energie te besparen. Voor een binnenklimaat is dit echter niet ideaal. Raamventilatie leidt tot een verhoogd energieverbruik en is vaak onvoldoende. AIRUNIT biedt een constante en gecontroleerde luchtuitwisseling zonder warmteverlies en zorgt voor frisse en gezonde lucht in woonruimtes. Installatie loont: weinig moeite, lage kosten en hoog rendement. 

Frisse en gezonde lucht in uw huis

AIRUNIT zorgt voor een constante toevoer van frisse lucht zonder stof en allergenen. Tegelijkertijd verwijdert het de gebruikte lucht en kan het de concentratie vocht, C0² en VOC regelen.

Wat een positief effect heeft op de menselijke gezondheid, de slaapkwaliteit en een hogere concentratie. Voorkomt hoofdpijn, vermoeidheid, vermindert de verspreiding van bacteriën en virussen.

Energiebesparend

Dankzij de AIRUNIT-technologie, die een rendement tot 98% bereikt, verliest u geen warmte en bespaart u dus niet alleen tot 50% op de verwarmingskosten, maar bespaart u ook het gehele verwarmingssysteem, dat niet hoeft te reageren op een grote temperatuurverandering met verhoogde output.

Straatlawaai blijft buiten

Heeft u last van het lawaai van de straat tijdens het ventileren? Dankzij AIRUNIT beschikt u niet alleen over een regelmatige toevoer van frisse lucht zonder warmteverlies, maar krijgt u ook gemoedsrust bij het slapen, studeren of werken.

U zal vooral het volgende waarderen:
• klaslokalen , enz.
• kantoren
• huishoudens in drukke straten

Voorkomt schimmelvorming

Vocht en onvoldoende of onjuiste ventilatie zijn een van de belangrijkste oorzaken van schimmelgroei. Wat vooral een negatief effect heeft op het menselijk organisme, vermindert de levenskwaliteit, de waarde en de levensduur van het onroerend goed.
AIRUNIT gecontroleerde ventilatie met geïntegreerde vochtsensor voorkomt schimmelvorming .

Eenvoudige installatie en onderhoud


• zo ontworpen dat installatie en onderhoud door iedereen kunnen worden uitgevoerd
• zonder ingewikkeld leidingsysteem
• geïsoleerde muurbuis met geïntegreerd afschot  
• hoogwaardig materiaal en vakmanschap

Geschikt voor nieuwbouw en renovatie

In vergelijking met centrale recuperatie is AIRUNUIT zowel geschikt voor nieuwbouw en renovatie als voor het ventileren van een enkele ruimte.

• de mogelijkheid tot zelfhulpinstallatie en onderhoud
• snelle installatie zonder grote beperkingen op de exploitatie van het huishouden, kantoor etc.
• lagere aanschafkosten
• subsidies voor nieuwbouw en renovatie

Geen leidingen

• AIRUNIT heeft geen leidingsysteem, wat een groot voordeel is ten opzichte van centrale recuperatie, waar ook sprake is van complex onderhoud en de noodzaak van de komst van een gespecialiseerd bedrijf 

Hieronder de installatie voorbeelden:

image_pdfimage_print