Wat is droogbouw

Wat is droogbouw?Droogbouw wil zeggen dat er bij de aanleg/installatie van vloerverwarming geen natte producten zoals zand-cement, beton, anhydriet etc. gebruikt worden.
Droogbouwsystemen worden hoofdzakelijk toegepast voor houtskeletbouw, renovatie en verbouw, maar ook voor vloeren waar geen ruimte is voor een zandcementdekvloer.
Tevens wordt droogbouw veelvuldig toegepast in omstandigheden waarbij ook geluidsisolatie vereist wordt, zoals bij appartementen. Voor deze toepassing is o.a. het systeem Qualitherm-OKO ontwikkeld.

Droogbouwsystemen zijn er in een aantal varianten en worden op een vlakke en stabiele ondergrond aangebracht.
Door innovatie bieden wij. in nauw contact met de producent in Duitsland, momenteel droogbouwsystemen, die het mogelijk maken nagenoeg alle soorten vloerbedekking toe te passen.Een droogbouw systeem is erg geschikt voor een bestaande woning, een renovatie project of als je een nieuwe woning gaat bouwen met een houten skelet en met houten vloeren.
De vloerverwarming wordt niet in een cementvloer geplaatst, maar in een isolatieplaat. Hierdoor is de belasting veel lager.
De vloerbedekking kan dan gemakkelijk op de plaat geplaatst worden. Het grote voordeel is dat het ook veel sneller warm wordt in de woning.

Wanneer wordt er voor een droogsysteem vloerverwarming gekozen?Er zijn verschillende toepassingen waarbij men kiest voor een droogsysteem vloerverwarming i.p.v. een natbouw systeem.
De toepassingen voor een droogsysteem vloerverwarming zijn bij:

  • Een nieuwbouw woning met een houten skelet
  • Een renovatie project (bestaande woningen)
  • Bij residentiële woningen is een droogsysteem vloerverwarming ook goed toe te passen

Enkele eigenschappen van een droogsysteem vloerverwarmingEnkele kenmerken/voordelen van een droogsysteem vloerverwarming zijn:Het reageert snelGering in gewicht, waardoor zeer geschikt voor renovatie, houten ondervloerenHet zorgt voor een aangename warmtelagere systeem temperatuurgoed koppelbaar aan duurzame bronnenHet kan ook koelenEen droogsysteem vloerverwarming maakt het mogelijk om rechtstreeks te tegelenBij een droogsysteem vloerverwarming heb je maar een beperkte vloerverhogingJe kunt een droogsysteem vloerverwarming combineren met warmtepompen of condensatieketelsHet is geschikt voor een belasting tot 200 kilo per vierkante meter.Een droogsysteem vloerverwarming is gemakkelijk te installeren (doe het zelf pakketten beschikbaar!)geen vocht inbrengZeer geschikt voor de badkamerOpbouwhoogte kan variëren per systeem.

Een droogsysteem vloerverwarming kan dus in veel toepassingen

image_pdfimage_print