Droogbouwsystemen

Eenvoudige installatie met systeemplaten

Een droogbouw vloerverwarming bestaat uit eenvoudig te installeren systeemplaten, die zonder gebruik van gereedschap aan de ruimte kunnen worden aangepast. De systeemplaten beschikken over een geïntegreerde isolatie en voorgedefinieerde buiskanalen. Dit zorgt voor lage opbouwhoogtes vanaf 15 mm met een hoge stabiliteit.

Voorgedefinieerde buiskanalen

Door de op de systeemplaten voorgedefinieerde aluminium buiskanalen blijven de installatieafstanden steeds even groot. Dit maakt niet alleen de installatie van de vloerverwarming eenvoudiger, maar zorgt bovendien voor een gelijkmatige warmteverdeling.

Aanpasbare vulplaten

Onverwarmde vlakken en randgebieden worden van vulplaten voorzien. Met een elektrische frees kunnen indien nodig individuele buiskanalen worden ingefreesd. Zo kunnen ook toevoerleidingen snel worden geïnstalleerd.

Lage opbouw

De geoptimaliseerde droogbouw vloerverwarming kan in zeer korte tijd geïnstalleerd worden. Door de lage opbouwhoogte en het geringe gewicht is de vloerverwarming ook uitermate geschikt voor het achteraf monteren in bij renovaties.

Geringe massa

Door haar geringe massa is droogbouw vloerverwarming ook geschikt voor het achteraf monteren in hogere verdiepingen. Een inbouw met rechtstreekse installatie van parket of laminaat komt bijv. op een massa van 10 – 15 kg per m².

Voor elke vloerbedekking

Door gespecialiseerde lastverdelingsplaten ondersteunt droogbouw vloerverwarming elke gangbare vloerbedekking, zelfs het rechtstreeks installeren van laminaat en parket op de systeemplaten is mogelijk.

Behaaglijke stralingswarmte

De stralingswarmte verhoogt de gemiddelde temperatuur van vloer- en wandvlakken, waardoor tegelijkertijd de luchttemperatuur van de ruimte ca. 2° C lager kan worden gehouden – en wel bij een gelijkblijvende warmte-ervaring! Het achteraf monteren kan dus zeker uit, want elke temperatuurverlaging van een graad bespaart ca. 6% energie.

Hoog rendement

Als lage temperatuur-systeem komt droogbouw vloerverwarming uit met lage aanvoertemperaturen. Dat zorgt voor minder verlies bij de warmteverdeling en bespaart energie. De vloerverwarming kan daarom erg economisch met warmtepompen en zonne-energie worden gecombineerd.

Snelle regeling

Dankzij de geringe opbouwhoogte hoeft de vloerverwarming minder op te warmen, de warmte komt snel in de vloerbedekking terecht. Bij gebruik van droogbouw vloerverwarming is uw woonruimte op zeer korte termijn al behaaglijk warm.

image_pdfimage_print