Decentrale woonruimteventilatie

Heatnet breidt haar assortiment decentrale woonruimteventilatie met warmteterugwinning uit.

De decentrale woonruimteventilatie “AIRUNIT GEMINI” is het consequente antwoord op de voortdurend toenemende eisen aan luchtkwaliteit en binnenhygiëne met een rendement tot 98% bij warmteterugwinning. 

Uitgerust met twee energiebesparende en geluidsarme ventilatoren in het push-pull-principe, kan de “AIRUNIT GEMINI” worden gebruikt als een onafhankelijke oplossing voor één ruimte, maar ook als een luchtafvoerapparaat volgens de normen.

“AIRUNIT GEMINI” controleert permanent de vochtigheid van de afgevoerde lucht en verhoogt of verlaagt, indien nodig, zelfstandig het vermogensniveau in de warmteterugwinningsmodus van 5 naar 30 m³ / h. 

Als de verhoging van het luchtniveau in de warmteterugwinningsmodus niet voldoende is om het resulterende vocht te verwijderen, schakelt het apparaat over op de zuivere afvoerluchtmodus van 40 m³ / h totdat het normale niveau weer is bereikt. De “GEMINI” past zich individueel aan de leefomstandigheden van de gebruiker aan.

De “AIRUNIT” GEMINI kan worden gebruikt in functionele ruimtes zoals de badkamer, toilet en keuken, maar ook in alle andere ruimtes. De “GEMINI” overtuigt met zijn hoge warmtevoorziening tot 98%. De “GEMINI” is uitgerust met twee ventilatoren, twee warmteaccumulators en twee filters van de kwaliteit ISO Coarse 50% (G3). 

Door de gelijke paring van de ventilatoren voldoet de “AIRUNIT GEMINI” niet alleen aan de eisen voor gebruik in luchtafvoerruimten, het is ook de perfecte eenpersoonskameroplossing voor grote ruimtes van 20 m² tot 25 m².

Het wordt aangestuurd met de bekende “PRO” compact controller, die al wordt gebruikt in de “AIRUNIT SOLUS”. Dit zorgt er ook voor dat er volledige compatibiliteit is tussen de “GEMINI” en “SOLUS” in gemengde installaties. De gebruikelijke functies zoals dwarsventilatie (zomerbedrijf zonder warmteterugwinning ) of de sleeptimer zijn ook beschikbaar bij de “GEMINI”.

Resumerend

De AIRUNIT GEMINI is een apparaat voor woningventilatie met warmteterugwinning en een extra luchtafvoerfunctie. In de warmteterugwinningsmodus wordt de ruimte gebalanceerd en geventileerd, wat zorgt voor een aangenaam ruimteklimaat en een constant hoge luchtkwaliteit.

In deze volautomatische en sensorgestuurde werking controleert de AIRUNIT GEMINI  permanent de vochtigheid van de afgevoerde lucht en verhoogt of verlaagt indien nodig zelfstandig het prestatieniveau in de warmteterugwinningsmodus van 5 – 30 m³/h. Als de verhoging van het luchtniveau in de warmteterugwinningsmodus niet voldoende is om het resulterende vocht te verwijderen, schakelt het apparaat over op de zuivere afvoerluchtmodus van 40 m³ / h totdat het normale niveau weer is bereikt.

De AIRUNIT GEMINI eenkamerventilatie- unit is uitgerust met twee ventilatoren, twee warmteopslagen en twee filters van ISO Coarse 50% (G3) kwaliteit. Dankzij deze gelijke ventilatorkoppeling voldoet de AIRUNIT GEMINI niet alleen aan de  eisen voor gebruik in luchtafvoerkamers, maar is het ook de perfecte eenpersoonskameroplossing voor grote ruimtes van 20 m² – 25 m².

Voordelen van de planner

  • Tot 98% warmteterugwinning
  • De oplossing voor functionele ruimtes zoals badkamers, toiletten en keukens
  • Zeer stille werking

Voordelen van de vakman

  • Eenvoudige montage zonder ingewikkeld kanaalsysteem
  • Geïsoleerde EPS-wanddoorvoer met geïntegreerd afschot
  • Ideaal voor renovaties en nieuwe gebouwen
image_pdfimage_print